თქვენთვისაც არსებობს ისეთი კერძი, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც სადილზე, ისე დესერტად? ბევრისთვის ასეთი საკვები არის პიცა. მისი მომზადება შეიძლება როგორც ცომის საფუძველზე, ისე ლავაშით. გემოთი დიდად არ განსხვავდება, მაგრამ საკმაოდ სწრაფად მზადდება.
ჩვეულებრივ პიცაზე უფრო უკეთესი არის მხოლოდ ტაფაზე მომზადებული სწრაფი პიცა. ის საუზმედაც საუკეთესოა, გამოდის წვნიანი და წელვადი, ის შეიძლება დამზადდეს ჩვეულებრივი ბატონი პურითაც კი.
ინგრედიენტები
- 80 გ მოხარშული ძეხვი
- 100 გ მაგარი ყველი
- 4 ცალი კვერცხი
- 50 მლ რძე
- ერთი ცალი პომიდორი
- ერთი ს. კ. კეტჩუპი
- ერთი ს. კ. ზეთი
- მარილი გემოვნებით
- შავი პილპილი გემოვნებით
- მწვანე ხახვი გემოვნებით
მომზადება
1. ათქვიფეთ კვერცხი ღრმა ჯამში, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, შემდეგ დაასხით რძე და კვლავ ათქვიფეთ. ბატონი პური დაჭერით.
2. ძეხვი და პომიდორი დაჭერით თხელ რგოლებად. გააცხელეთ ტაფაზე ზეთი, შემდეგ ბატონი პურის ნაჭრები ჩადეთ კვერცხის მასაში და მოათავსეთ ტაფაზე.
3. დარჩენილი კვერცხის მასა მოასხით ზემოდან. დააფარეთ ტაფას თავსახური, მოამზადეთ შებრაწვამდე საშუალო ცეცხლზე. შემდეგ გადააბრუნეთ და მოასხით კეტჩუპი.
4. პურს ზემოდან დაადეთ ძეხვი და პომიდორი, შემდეგ მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, გახეხილი ყველი და სანელებლები. კვლავ დააფარეთ ტაფას სახურავი. მოამზადეთ ყველის გადნობამდე.
სწრაფი პიცა მზადდება სულ რაღაც 15 წუთში და მისი ინგრედიენტებიც ყველა ადამიანის მაცივარში მოიპოვება. თუ წვეულებას აწყობთ, შეგიძლიათ პიცას დაამატოთ ზეთისხილი ან სოკო. გემრიელად მიირთვით!
გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!