ფარშს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი კამა და კომბოსტო. კარგად აურიეთ.

ზაფხულის სიცხესთან ერთად სულ უფრო მატულობს მსუბუქი კერძების მომზადებისა და მირთმევის სურვილი. ბოსტნეულის სიუხვე გვაძლევს იმის საშუალებას, რომ ის გამოვაცხოთ, დავამატოთ სალათებში და ხორციან კერძებში.

გთავაზობთ ერთგვარ ექსპერიმენტს, რის შედეგადაც თქვენ შეძლებთ მოამზადოთ ჰაეროვანი კატლეტები კომბოსტოს დამატებით. ეს კერძი მოეწონებათ მათაც, ვინც ცდილობს ფიგურას გაუფრთხილდეს საზღვაო სეზონის წინ. კატლეტები მზადდება ყოველგვარი პურისა და ფქვილის გარეშე.

ქვემოთ მოცემული ინგრედიენტების რაოდენობით თქვენ გამოგივათ დაახლოებით 12 ცალი კატლეტი.

ინგრედიენტები

  • 600 გ ქათმის ფარში
  • 200 გ თეთრი კომბოსტო
  • 80 გ ხაჭო
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • ნახევარი კონა კამა
  • ნახევარი ჩ. კ. ნივრის ფხვნილი
  • ნახევარი ჩ. კ. ხმელი სუნელი
  • მარილი და პილპილი

მომზადება

1. ღრმა ჭურჭელში შეურიეთ ქათმის ფარში, მარილი, ნიორი, ხმელი სუნელი და შავი პილპილი.

2. გარეცხეთ და შეაშრეთ ნორჩი კომბოსტო, შემდეგ წვრილად დაჭერით. ცალკე ჭურჭელში შეურიეთ ხაჭო და კვერცხი. მიღებული ნარევი დაუმატეთ ფარშს.

3. ხორცს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი კამა და კომბოსტო. კარგად აურიეთ.

4. სველი ხელებით მიღებული მასისგან გააკეთეთ კატლეტები. დაალაგეთ ისინი პერგამენტიან საცხობზე ერთმანეთისგან მცირე დაშორებით.

5. საცხობი შედგით 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ნახევარი საათით. თუ გსურთ კატლეტი გამოვიდეს უფრო წვნიანი, ფილეს ნაცვლად გამოიყენეთ ხორცი.

დატკბით მომზადების პროცესითა და მისი შედეგით! გემრიელად მიირთვით და არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის გაზიარება მეგობრებისთვის!

Leave a Reply