თუ მარციპანი გიყვარს, ეს დესერტი შენთვისაა. დღეს ჩვენ გასწავლით გემრიელი ნამცხვრის მომზადებას, რომელსაც გამოცხობა არ სჭირდება. შეგიძლია გააოცო შენი ოჯახის წევრები. მოამზადე ყავა ან ჩაი და დატკბი!
ინგრედიენტები
- 2 ჭიქა გაფცქვნილი ნუში
- 170 გ კრეკერები
- 395 გ შედედებული რძე
- ¼ ჭიქა შაქარი
- ¼ ჭიქა ფორთოხლის წვენი
- 2 ს. კ. შაქრის პუდრა (მოსართავად)
მომზადება
ნაბიჯი 1
- დაფქვი ნუში ბოლომდე. უნდა მიიღო პასტისებური მასა.
- დატოვე ცოტა ხნით ოთახის ტემპერატურაზე.
ნაბიჯი 2
- ახლა დაფქვი კრეკერები.
- მოათავსე შუშის კონტეინერში.
ნაბიჯი 3
- ჩაყარე დაფქული კრეკერები დიდ თასში და შემდეგ დაამატე ნუშის პასტა და შედედებული რძე.
ნაბიჯი 4
- შეურიე სამივე ინგრედიენტი ერთმანეთს – კოვზით ან ხელით. უნდა მიიღო სქელი და გლუვი მასა.
- გამოწურე ფორთოხლისგან წვენი (დაახლოებით 1/4 ჭიქა). ჩაყარე წვენში შაქარი და ათქვიფე ბლენდერის დახმარებით.
ნაბიჯი 5
- დაამატე ცოტ-ცოტა სითხე ცომს. შემდეგ შეურიე ხის ან სილიკონის კოვზით. მიიღე ერთიანი მასა.
ნაბიჯი 6
- შედგი მასა მაცივარში მინიმუმ 4 საათით. გამოცხობა საჭირო არ არის, თუმცა ნამცხვრის შენახვა ყოველთვის მაცივარში სჯობს.
- მიირთვი გემრიელად!
- ეს ნამცხვარი მაცივარში 5 დღის განმავლობაში ინახება!
მოამზადე სიამოვნებით და გაუზიარე რეცეპტი შენს მეგობრებსაც!