ჩაყარე დაფქული კრეკერები დიდ თასში და შემდეგ დაამატე ნუშის პასტა და შედედებული რძე

თუ მარციპანი გიყვარს, ეს დესერტი შენთვისაა. დღეს ჩვენ გასწავლით გემრიელი ნამცხვრის მომზადებას, რომელსაც გამოცხობა არ სჭირდება. შეგიძლია გააოცო შენი ოჯახის წევრები. მოამზადე ყავა ან ჩაი და დატკბი!

ინგრედიენტები

  • 2 ჭიქა გაფცქვნილი ნუში
  • 170 გ კრეკერები
  • 395 გ შედედებული რძე
  • ¼ ჭიქა შაქარი
  • ¼ ჭიქა ფორთოხლის წვენი
  • 2 ს. კ. შაქრის პუდრა (მოსართავად)

მომზადება

ნაბიჯი 1

  • დაფქვი ნუში ბოლომდე. უნდა მიიღო პასტისებური მასა.
  • დატოვე ცოტა ხნით ოთახის ტემპერატურაზე.

ნაბიჯი 2

  • ახლა დაფქვი კრეკერები.
  • მოათავსე შუშის კონტეინერში.

ნაბიჯი 3

  • ჩაყარე დაფქული კრეკერები დიდ თასში და შემდეგ დაამატე ნუშის პასტა და შედედებული რძე.

ნაბიჯი 4

  • შეურიე სამივე ინგრედიენტი ერთმანეთს – კოვზით ან ხელით. უნდა მიიღო სქელი და გლუვი მასა.
  • გამოწურე ფორთოხლისგან წვენი (დაახლოებით 1/4 ჭიქა). ჩაყარე წვენში შაქარი და ათქვიფე ბლენდერის დახმარებით.

ნაბიჯი 5

  • დაამატე ცოტ-ცოტა სითხე ცომს. შემდეგ შეურიე ხის ან სილიკონის კოვზით. მიიღე ერთიანი მასა.

ნაბიჯი 6

  • შედგი მასა მაცივარში მინიმუმ 4 საათით. გამოცხობა საჭირო არ არის, თუმცა ნამცხვრის შენახვა ყოველთვის მაცივარში სჯობს.
  • მიირთვი გემრიელად!
  • ეს ნამცხვარი მაცივარში 5 დღის განმავლობაში ინახება!

მოამზადე სიამოვნებით და გაუზიარე რეცეპტი შენს მეგობრებსაც!

Leave a Reply