ეს არის ძალიან გემრიელი, ნატურალური და წლებთან ერთად გამოცდილი ბურახი, რომელიც მოგიკლავთ წყურვილს ზაფხულის ცხელ დღეებში და გაგამხნევებთ. გაახარეთ ახლობლები ამ შესანიშნავი სასმელით!
ინგრედიენტები
- 2 ცალი (800 გ) ბოროდინოს პური
- 2 ს. კ. თადლი
- 400 გ შაქარი
- 2 ჩ. კ. მშრალი საფუარი
- 50 გ ქიშმიში
- 10 ლ წყალი
მომზადება
- ბოროდინოს შავი პურები დაჭერით თხლად.
- გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
- პურის ნაჭრები დაალაგეთ საცხობზე და შედგით ღუმელში, მსუბუქ შეწვამდე.
- 2 ს. კ. თაფლი ცალკე გახსენით ცოტა თბილ წყალში.
- 2 ჩ. კ. მშრალი საფუარი მოათავსეთ პატარა ღრმა ჭურჭელში, დაასხით თაფლიანი სეროფი და კარგად აურიეთ, სრულ გახსნამდე.
- შემწვარი პური გამოიღეთ ღუმელიდან, გააციეთ, ჩაალაგეთ ღრმა თასში და მანდვე მოაყარეთ 400 გ შაქარი, დაამატეთ თაფლისა და საფუარის მასა, ქიშმიში და დაამატეთ წყალი.
- ჭურჭელს დააფარეთ ბინტი და გაიტანეთ აივანზე.
- ბურახი დატოვეთ აივანზე 2 დღე-ღამე, სჯობს დღე მზეზე იდოს. თუ ცივა, უმჯობესია, ის მოათავსოთ შენობაში.
- ამ დროის გასვლის შემდეგ, ზედა ფენიდან აიღეთ პურის ნაჭრები და გადაიტანეთ ლიტრიან შუშის ქილაში. მჭიდროდ დაახურეთ და შედგით მაცივარში. ეს ,,ხაში” გამოგადგებათ ბურახის შემდეგი პორციის მომზადებისთვის, საფუარის გამოყენების გარეშე.
- ბურახი გადაწურეთ რამდენიმე ფენა მარლაში, ჩაასხით შესაბამის ხუფიან ჭურჭელში და შედგით მაცივარში. გემრიელად მიირთვი!
გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!