ეს 5 ხრიკი დაგეხმარებათ გემრიელი სმუზის მომზადებაში. გახსოვდეთ, ეს დიეტოლოგების საყვარელი სასმელია!

ბოლო წლებია ძალიან ხშირად გვესმის სიტყვა “სმუზი”. ამ სასმელის შესახებ ყველა საუბრობს, დაწყებული ტელეწამყვანებით, დამთავრებული სამსახურის კოლეგებით. რა არის ეს სინამდვილეში, რისგან შედგება და როგორ მოვამზადოთ?

ეს 5 ხრიკი დაგეხმარებათ გემრიელი სმუზის მომზადებაში. გახსოვდეთ, ეს დიეტოლოგების საყვარელი სასმელია!

1. მწიფე ხილი და ბოსტნეული

სმუზისთვის აირჩიეთ მაღალი ხარისხის მწიფე ხილი და ბოსტნეული, მაგრამ არა გადამწიფებული. სიტყვა “სმუზი” მოდის სიტყვიდან გლუვი, რომელიც ითარგმნება, როგორც “რბილი, ერთგვაროვანი”. გამაგრილებელი სასმელისთვის მყარი, მწვანე ხილი და ბოსტნეული არ გამოდგება.

2. გაციებული ან გაყინული საკვები
უფრო სქელი და მდიდარი ტექსტურისთვის, მოათავსეთ ხილი და კენკრა საყინულეში. ბანანი, ციტრუსის ხილი და კივი უნდა გაიწმინდოს გაყინვამდე.

3. არ დაამატოთ ყინული
ბევრს სჩვევია ყინულის დამატება სასმელებში, როდესაც ის საკმარისად ცივი არ არის. მაგრამ ჯობია, რომ ის სმუზში არ მოათავსოთ, თორემ სქელი კოქტეილის ნაცვლად თხევად ჟელეს მიიღებთ. უფრო მეტიც, სასმელის გაყინული კომპონენტები მაინც დაკარგავს ტემპერატურას.

4. სასმელის საფუძველი
სმუზის ფუძისთვის უმჯობესია გამოიყენოთ უცხიმო იოგურტი, რძე ან ხილის წვენი. უბრალოდ არ დაასხათ ძალიან ბევრი.

5. უშაქრო
რატომ არ უნდა დაამატოთ სმუზებს შაქარი? პირველ რიგში, სმუზი არის ჯანსაღი საკვები პროდუქტი, მეორეც, შაქარი შეიძლება მთლიანად არ დაიშალოს და კბილებზე ცუდად მოგხვდეთ.

თუ თქვენს სმუზს სიტკბო აკლია, დაამატეთ მას მეტი ბანანი, თაფლი, ნეკერჩხლის სიროფი, ჩირი ან ყურძნის წვენი.

და თუ, პირიქით, ძალიან ტკბილი სმუზი არ მოგწონთ, დაამატეთ მას ცოტაოდენი ლიმონის ან ცაცხვის წვენი.

ახლა თქვენ უკვე იცით, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ სმუზი სახლის პირობებში. მთავარია, ექსპერიმენტების არ შეგეშინდეთ, უბრალოდ გამოიყენეთ არაუმეტეს 5 ინგრედიენტი!

Leave a Reply