თუ ოდესმე ნამყოფი ხართ თურქეთში, შენიშნავდით, რომ ადგილობრივებს ძალიან უყვართ ჩაის სმა ყველაზე ცხელ დღესაც. და თან რა საინტერესო კერძებს იყენებენ! მართლაც, თურქული ჩაი პოპულარული და გემრიელი პროდუქტია, რომელიც ხშირად სუვენირების სახითაც კი მოაქვთ.

გამოდის, რომ სასმლის ნამდვილი გემო რომ იგრძნოთ, საკმარისი არ არის მხოლოდ მისი ადუღება, როგორც ჩვენ ამას ჩვენ ვაკეთებთ. ამის შესახებ სტამბოლში მცხოვრები თურქისგან გავიგე, როდესაც მისგან სპეციალური ჩაიდანი და ჭიქები ვიყიდე. მან მითხრა, როგორ უნდა მოვამზადო თურქული ჩაი, რომ ის გემრიელი გახდეს.

როგორ მოვამზადოთ, ავირჩიოთ და დავლიოთ თურქული ჩაი

შერჩევა

შეგიმჩნევიათ თურქული ჩაის არომატის მშვენიერება და მრავალფეროვნება? და მე არ ვსაუბრობ სხვადასხვა ჯიშებზე. თურქული სასმელი კარგად აერთიანებს სხვადასხვა გემოს, უხდება მჟავე, მწარე და სხვა ტიპის არომატებსაც. რთული იქნება თქვენი საყვარელი ჩაის არჩევა ნამდვილად გემრიელი ჯიშების უზარმაზარი რაოდენობის გამო.

მოხარშვა

აიღეთ 2 ჩაიდანი. დადგით ერთმანეთზე. ქვედა ჩაიდანი აავსეთ წყლით და გააჩერეთ ცეცხლზე. ზედა ჩაიდანში ჩაასხით 2 ს. კ. ჩაი. ქვედა ნაწილის გახურების შემდეგ ჩაის სუნს თითქმის დაუყოვნებლივ იგრძნობთ. როდესაც წყალი ადუღდება, ჩაი გადაიტანეთ ცალკე ჯამში და დაასხით მას 600 მლ მდუღარე წყალი. შემდეგ კვლავ აადუღეთ და ცეცხლზევე გააციეთ.

დასხმა

ბევრს მიაჩნია, რომ დატკბილული სასმელი არ გაძლევთ საშუალებას – სრულად განიცადოთ მისი გემო, მაგრამ შაქარი აუცილებელია თურქული ჩაისთვის. საკმარისი იქნება 1 ჩ / კ-ზე ნაკლების დამატება. ჯერ ჩაის ფოთლები დაასხით ჭიქის “წელამდე”, შემდეგ დაამატეთ წყალი ქვედა ჩაიდნიდან. ბოლოს შაქარი გახსენით.

ნუ გაგიცრუვდებათ იმედი, თუ არ გაქვთ სპეციალური აღჭურვილობა თურქული ჩაის მოსამზადებლად. საიდუმლო მარტივია: საჭიროა ჩაის ფოთლების მეტი რაოდენობით ჩაყრა, ისე რომ სასმელის ფერი და გემო კარგად იყოს გაჯერებული. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ თურქული ჩაი არ უნდა იყოს ყვითელი ან ყავისფერი, არამედ მოწითალო.

თქვენ თუ გაგისინჯავთ თურქული ჩაი?