შეიძლება თუ არა კიტრის გაყინული სახით შენახვა? მე, გულწრფელად გითხრათ, აქამდე არ მსმენია ამის შესახებ. მაგრამ მე დავრწმუნდი, რომ გამოცდილ ქალებს შეუძლიათ ყველაფერი და კიდევ უფრო მეტის გაკეთება. როგორ და რატომ უნდა გაყინოთ კიტრი, წაიკითხეთ სტატიაში.
სათბურის კიტრი ძალიან განსხვავდება ზაფხულის ჯიშებისგან. თუ გსურთ გაამხნევოთ თქვენი ოჯახი წვნიანი მწვანე ფოთლებით, გაყინვა თქვენი არჩევანია. უფრო მეტიც, კიტრის გაყინვით თქვენ შეინარჩუნებთ არა მხოლოდ მათ გემოს, არამედ არომატსაც.
როგორ გავყინოთ კიტრი
კიტრი შეიძლება გაყინოთ სხვადასხვა გზით. მაგალითად, თუ მოგწონთ სენდვიჩების გაფორმება ახალი ბოსტნეულის ნაჭრებით, წინასწარ მოამზადეთ ინგრედიენტები და შემდეგ გაყინეთ მრრგვლად დაჭრილი კიტრი ცალკე პაკეტებში, რომელსაც შესაკრავი აქვს.
ზუსტად იგივე ნაჭრები შეიძლება გამოყენებულ იქნას სახის გასაწმენდად სახლის სპა პროცედურების შემდეგ. სხვათა შორის, ამ მიზნით გამოიყენება კიტრის ყინულის კუბებიც. მათი გასაკეთებლად, თქვენ უნდა გახეხოთ კიტრი წვრილ სახეხზე, შეავსოთ ყინულის ფორმა მასით და შედგათ საყინულეში. გაყინული კუბები შეიძლება ინახებოდეს პირდაპირ ფორმაში, მაგრამ უმჯობესია ჩადოთ ის პოლიეთილენის პაკეტში ან კონტეინერში. ამ ფორმის კიტრი შესაფერისია აკროშკას ან გამაგრილებელი ლიმონათის დასამზადებლადაც.
ნებისმიერი გაყინვის წინ კიტრი კარგად უნდა გარეცხოთ და გააშროთ. ის უნდა იყოს მყარი და მკვრივი; რბილი ბოსტნეული არ არის შესაფერისი გაყინვისთვის. წინასწარ გადაწყვიტეთ რა მიზნით გსურთ გაყინოთ კიტრი. გაყინვის მეთოდი დამოკიდებულია ამაზე.
მაგალითად, თუ გიყვართ ახალი საზაფხულო სალათების დამზადება, უბრალოდ დაჭერით ბოსტნეული. დაჭრილი კიტრი შეინარჩუნებს მთელ თავის თვისებებს სპეციალურ საყინულე ჩანთებში. უმჯობესია გამოუშვათ ზედმეტი ჰაერი პაკეტებდან ვაკუუმის ეფექტის შესაქმნელად. შემდეგ კიტრი თანაბრად გაიყინება.
გარდა ამისა, კიტრი შეიძლება მცირე ზომის ნაჭრებად. პირველ რიგში, ბოსტნეული დაჭერით წვრილად, შემდეგ კი დაფაზე დადეთ, ისე რომ არ შეეხოს ერთმანეთს. კიტრი მოათავსეთ საყინულეში პირდაპირ დაფაზე და როდესაც გაიყინება, შეგიძლიათ გადაიტანოთ კონტეინერში ან ჩანთაში.
თქვენ რა გამოცდილება გაქვთ? გაგვიზიარეთ კომენტარებში!