თბილ ჩაისთან ერთად საუკეთესო დესერტია. აი, უგემრიელესი ჯემის რეცეპტი, რომელიც ცივ სეზონზე გაგახარებთ.

ვაშლი ძალიან სასარგებლო ხილია. ახალი მოსავლის ცოცხლად მიღებას ნამდვილად არაფერი სჯობს. თუმცა ჩვენ დღეს შემოგთავაზებთ უგემრიელესი ჯემის რეცეპტს, რომელიც ცივ სეზონზეც გაგახარებთ.

ასეთი ჯემის მირთმევა შესაძლებელია მთელი წლის განმავლობაში. ეს შესანიშნავია როგორც არომატული საკონდიტრო ნაწარმისთვის, ასევე თბილ ჩაისთან მისაყოლებლად ზამთრის საღამოს.

ვაშლის ჯემი ზამთრისთვის: უგემრიელესი რეცეპტი

ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ჯემისთვის მჟავე ვაშლი საუკეთესო ვარიანტი იქნება. შემდეგ მზა დელიკატესის გემო იქნება საინტერესო და მრავალმხრივი.

ინგრედიენტები

1 კგ ვაშლი

800 გრ შაქარი

0.5 ლ სუფთა წყალი

მომზადება

1. აიღეთ ვაშლი და კარგად გარეცხეთ. თუ დრო შეზღუდული არ გაქვთ, შეგიძლიათ ვაშლი წყალში 10 წუთის განმავლობაში დაალბოთ. ასე ისინი არა მხოლოდ უკეთესად გასუფთავდება, არამედ გაჯერებული იქნება წყლით და უფრო წვნიანი გახდება.

2. გაფცქვენით ვაშლი და დაჭერით. გადაიტანეთ ვაშლი ცალკე თასში. უმჯობესია ჯემი მოხარშოთ მძიმე ფსკერის მქონე ქვაბში.

3. დაამატეთ შაქარი ვაშლს. თანდათან უნდა დაამატოთ ისე, რომ ჯემი არ გამოვიდეს ძალიან ტკბილი. ქვაბში დაამატეთ წყალი და დადგით ცეცხლზე. ვაშლი მიიყვანეთ ადუღებამდე და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე 20 წუთის განმავლობაში.

4. შემდეგ გამოიყენეთ ხელის ბლენდერი, რომ ვაშლი გახეხოთ. დარწმუნდით, რომ ვაშლის მთლიანი მასა ერთგვაროვანია.

5. ამის შემდეგ, მურაბის ქვაბი დააბრუნეთ გაზქურაზე და ადუღეთ 60 წუთის განმავლობაში. შეიძლება მეტი დრო დასჭირდეს, ამიტომ უმჯობესია ჯემის სიმკვრივეზე გაამახვილოთ ყურადღება. არ დაგავიწყდეთ პერიოდულად აურიოთ ჯემს ხის კოვზით, რომ არ დაიწვას.

6. გაასტერილეთ მინის ქილები და მოათავსეთ მურამა იქ. ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან მე ჩვეულებრივ ვიღებ ჯემს, რომელიც ორ 300 მლ-იან ქილაში ეტევა. ჩაასხით ჯემი ქილებში და შედგით გასაციებლად. შეფუთეთ ნაჭრით შეინახეთ ჯემის ქილები გრილ და ბნელ ადგილას.

მოამზადეთ ვაშლის ჯემი ზამთრისთვის და მიირთვით გემრიელად!

Leave a Reply