ალუბლის ქლიავისა და ქლიავის სეზონი კვლავ აქტიურია. ეჭვგარეშეა, რომ ბევრმა დიასახლისმა უკვე მოამზადა ჯემი, კომპოტი, მურაბა და ტყემალის სოუსიც კი. ყველა ეს რეცეპტი ჩვენთვის დიდი ხანია ცნობილია და მათი გემოც ნაცნობი და გასაგებია. მაგრამ რა მოხდება, თუ გეტყვით, რომ შეგიძლიათ გააკეთოთ ძლიერი სასმელი უბრალო ქლიავისგან, რომელსაც მაღაზიიდან ნაყიდს ვერც შეადარებთ? დღეს მე გასწავლით როგორ გააკეთოთ შამპანური სახლში.
სახლში მოსამზადებელი შამპანური ალუბლის ქლიავისგან
ინგრედიენტები
- 1 კგ ალუბლის ქლიავი
- 0.5 ლ გამოხდილი წყალი
- 0.5 ლ არაყი
- 2 ჭიქა შაქარი
მომზადება
1. უპირველეს ყოვლისა, მწიფე ალუბლის ქლიავი კარგად უნდა გარეცხოთ და ამოიღოთ მისგან თესლი. შემდეგი, ის უნდა მოათავსოთ იგი 3 ლიტრიან ქილაში.
2. ქლიავს შემდეგ უნდა დაასხით შაქარი და დაასხათ არაყი. შემდეგ ასევე ვამატებთ გამოხდილ წყალს.
3. ამის შემდეგ, ქილა უნდა დაიხუროს ჩვეულებრივი ნეილონის სახურავით. დარწმუნდით, რომ ასევე შეამოწმეთ კარგად ერგება თუ არა ის. ჰაერი არ უნდა გამოვიდეს ქილიდან. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ნაყენი არ აიმღვრევა შამპანიურის მსგავსად. შემდეგი, თქვენ კარგად უნდა შეანჯღრიოთ ქილაში არსებული ყველა ინგრედიენტი. ეს უნდა გაკეთდეს მანამ, სანამ შაქარი არ დაიშლება.
4. სახლში მოსამზადებელი შამპანური თითქმის მზად არის. ახლა თქვენ უბრალოდ უნდა მოათავსოთ სასმელიანი ქილა ბნელ ადგილას, სადაც ოთახის სტაბილური ტემპერატურა იქნება. 3-4 თვეში თქვენ მიიღებთ მშვენიერ შამპანურს. საინფუზიო პერიოდის ამოწურვის შემდეგ, დარწმუნდით, რომ გადაწურეთ სითხე ორ ფენად დაკეცილი მარლით. ახლა შამპანურის ჩამოსხმა და მისი სადღესასწაულო მაგიდაზე დადება შესაძლებელია.
რა თქმა უნდა, არ ინანებთ, თუკი ამ რეცეპტის გამოყენებით სახლში შამპანურის დამზადებას შეეცდებით. ამ ნაყენის გემო ძნელია განასხვავო სხვა ძვირადღირებული სასმელებისგან. მაგრამ წარმოიდგინეთ, თუ როგორ გაუკვირდებათ სტუმრებს, როდესაც გაიგებენ, რომ თქვენ ეს შამპანიური საკუთარი ხელით გააკეთეთ. თავად მომზადების პროცესი სულ ცოტა ხანს გართმევთ და ამიტომ ინფუზიის ლოდინი მაინც ღირს. აუცილებლად გამოიყენეთ ეს რეცეპტი და გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებსაც!