ერთხელ სტუმრების დახვედრის მიზნით, საექსპერიმენტოდ ტორტი მოვამზადე. და მან სრულად გაამართლა ჩემი ყველა მოლოდინი. დელიკატური ხაჭოს გემო ცოტათი მოგაგონებთ ჩიზქეიქს, ხოლო ვაშლის ფენა წვნიანობას და ხილის არომატს მატებს ცომეულს. დარწმუნებული ვარ, რომ ბავშვებსაც და მოზრდილებსაც მოეწონებათ ეს საოცარი შიგთავსის მქონე ტორტი.

ინგრედიენტები

  • 100 გ ნაღები
  • 3 კვერცხი
  • 240 გ შაქარი
  • 250 გ ფქვილი
  • 400 გ ხაჭო
  • 100 გ არაჟანი
  • 1.5 გ ვანილინი
  • ერთი ს. კ. სიმინდის სახამებელი
  • 3-4 ცალი ვაშლი
  • 0,5 ჩ. კ. დარიჩინი
  • 2 მწიკვი მარილი

მომზადება

1. შეურიეთ გამდნარი კარაქი 100 გრ შაქარს, დაამატეთ ცოტა მარილი და 2 კვერცხი. კოვზით აურიეთ სანამ მასა არ დაგლუვდება. დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიური ცომი. გადაიტანეთ პლასტმასის შეფუთვაში და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.

2. შეურიეთ ხაჭო, კვერცხი, 90 გრ შაქარი, ვანილინი, ცოტა მარილი და არაჟანი. ათქვიფეთ ნარევი ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაამატეთ სახამებელი და კვლავ ათქვიფეთ.

3. გაფცქვენით და გახეხეთ ვაშლი უხეშ სახეხზე. მოათავსეთ მშრალ ტაფაში, მოაყარეთ შაქარი და დარიჩინი და ხარშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში, მუდმივად ურიეთ. ტენიანობა მთლიანად უნდა გაქრეს.

4. გაახურეთ პერგამენტ დაფენილი საცხობი ჭურჭელი (20 სმ), დაასხით მასე ცომი და თანაბრად გადაანაწილეთ. გაციებული ვაშლი დადეთ ძირში, ზემოდან კი დაასხით ხაჭოს მასა. ცომის კიდეები კოვზით მოჭერით.

5. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ ნამცხვარი 40-45 წუთის განმავლობაში. გააჩერეთ მთლიანად ტაფაში, შემდეგ ამოიღეთ მხარეები და გადაიტანეთ ცომეული ლანგარზე.

ამ სამეფო ტორტმა ხაჭოსა და ვაშლის შიგთავსით შეიძლება კარგად შეცვალოს დაბადების დღის ტორტი. და თუ გენდომებათ, ის შეიძლება გააფორმოთ კენკრით, შოკოლადით ან ქოქოსის ფანტელებით.

შეინახეთ ეს რეცეპტი, ის აუცილებლად გამოგადგებათ! და გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებსაც!