ეძებთ ბლინებისთვის იდეალურ რეცეპტს? გილოცავთ, ის თქვენ წინაა. ჩვენ გასწავლით როგორ მოამზადოთ ბლინი მაიონეზით, ის არასოდეს იხევა, გამოდის უფრო…
ცხელი კერძები
ტოლმის მომზადება – ეს მთელი ხელოვნებაა. ყველა დიასახლისს თავისი რეცეპტი აქვს, ბევრი მათგანი ექსპერიმენტებს ატარებს და იყენებს სხვადასხვა შიგთავსს….
ქებაბი ძირითადი მეორე კერძია თურქეთში. მას ამზადებენ ცხვრის, საქონლის ხორცისგან. არსებობს ბოსტნეულისა და ზღვის პროდუქტების ქებაბიც. მეთოდები მრავალგვარია, ამიტომ…
ჩვენთვის კარგად ნაცნობი პელმენის მსგავსი კერძები სხვა ქვეყნებშიც მოიპოვება: მაგალითად, იტალიაში ამზადებენ რავიოლას ან ტორტელინს, ხოლო თურქეთში კი –…
მოგიმზადებიათ ოდესმე ტოლმა აერღუმელში? პირველ რიგში, ამ დროს ის ინარჩუნებს ფორმას, რადგან მომზადების დრო ორჯერ მცირდება. მეორეც, კომბოსტოს ფოთლები…
უზბეკური ფლოვის მომზადების სხვადასხვა მეთოდი არსებობს. ამჯერად კი შემოგთავაზებთ განსაკუთრებულს – ხორცი გამოდის ნაზი და პირში დნება, ბრინჯი ფანტიაა,…
ახლახანს დაიწყო სიმინდის სეზონი და ამ პროდუქტის მოყვარულები სიხარულით აივსნენ. ახალგაზრდა სიმინდი მართლაც უამრავ სასარგებლო ვიტამინსა და მიკროელემენტს შეიცავს….
როგორც წესი, საუზმის ვარიანტებად განიხილავენ შვრიის ფაფას ან ომლეტს. მაგრამ რა მოხდება, თუ ამ ორ კერძს გავაერთიანებთ? მე გარწმუნებთ,…
დღეს გთავაზობთ არომატულ საშობაო ღვეზელს ცნობილი შეფ-მზარეულის – გორდონ რამზის რეცეპტის მიხედვით. ეს არის თხელი ცომი წვნიანი ხორცის შიგთავსით….
ამ კაშკაშა ბოსტნეულისგან უამრავი გემრიელი კერძის მომზადება შეიძლება, დაწყებული კრემ-სუფებით, დამთავრებული სხვადასსხვა სახის ტკბილი დესერტით. დღეს შემოგთავაზებთ რამდენიმე გამორჩეულ…